The DAIRY INDUSTRY Magazine

Contents N52
Contents №52 (2009-03)

Contents N51
Contents №51 (2009-02)

Contents N50
Contents №50 (2009-01)

Contents N49
Contents №49 (2008-06)

Contents N48
Contents №48 (2008-05)

Contents N47
Contents №47 (2008-04)

Contents N46
Contents №46 (2008-03)

Contents N45
Contents №45 (2008-02)

Contents N44
Contents №44 (2008-01)

2007:
Contents №43 (2007-08)
Contents №42 (2007-07)
Contents №41 (2007-06)
Contents №40 (2007-05)
Contents №39 (2007-04)
Contents №38 (2007-03)
Contents №37 (2007-02)
Contents №36 (2007-01)

2006:
Contents №35 (2006-10)
Contents №34 (2006-09)
Contents №33 (2006-08)
Contents №32 (2006-07)
Contents №31 (2006-06)
Contents №30 (2006-05)
Contents №29 (2006-04)
Contents №28 (2006-03)
Contents №27 (2006-02)
Contents №26 (2006-01)

Previous years:
№25 №24 №23 №22 №21 №20 №19 №18 №17 №16 №15 №14 №13 №12 №11 №10 №09 №08 №07 №06 №05 №04 №03 №02 №01

 

Наукові статті, що були опубліковані в журналі
МОЛОЧНА ПРОМИСЛОВІСТЬ
у 2006-2008 роках:

№03-2009

Крусир Г. В., к.т.н., доцент, Кушнир Н. А., аспирант, Одесская национальная академия пищевых технологий, Слонь Л. И., генеральный директор ООО "Нарине-Лайф". Использование БАД "Амил-Инг" в производстве кисломолочных напитков функционального назначения / G. Krusir, PhD, N. Kushnir, Post-Graduate, Odessa National Academy of Food Technologies, L. Slon', General Director "Narine-Life" Ltd The use of the BAA "Amil-Ing" in production of fermented drinks of functional purpose (42-46)

Тимченко В.К., к.т.н., Национальный технический университет ХПИ, Златкина А.И., аспирант, Национальный технический университет ХПИ, Литинская В.В., к.т.н., Государственное предприятие "Харьковстандартметрология", Яковлева И.М., Государственное предприятие "Харьковстандартметрология", Литвиненко Н.В, Государственное предприятие "Харьковстандартметрология". К вопросу о качестве отечественных маргаринов и спредов / V.Timchenko, PhD, National Technical University KhPI, A.Zlatkina, Post-graduate, National Technical University KhPI, V. Litinskaya, PhD, The State Enterprise "Kharkivstandartmetrologiya", I. Yakovleva, The State Enterprise "Kharkivstandartmetrologiya", N. Litvinenko, The State Enterprise "Kharkivstandartmetrologiya". On the quality of domestic margarines and spreads (47-49)

Шингарева Т.И., к.т.н., доцент, Могилевский государственный университет продовольствия, Курилович Н.Н.., доцент, Могилевский государственный университет продовольствия, Глушаков М.А.., аспирант, Могилевский государственный университет продовольствия. Влияние раздельной гомогенизации молочной смеси на реологические свойства полножирных термокислотных сыров / T.Shingareva, PhD, Associate Professor, M. Glushakov, post-graduate, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department. The impact of the separate homogenization of milk mixture on rheological qualities of fatty thermal-acid cheese (50-53)

Рижкова Т.М, доцент, Харківська державна зооветеринарна академія. Вплив сироваткових парапродуктів харчування (СПХ) на тест-культуру мікобактерії туберкульозу / Т. Ryzhkova, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo-Veterinary. The impact of the whey special food products (SFP) on the test-culture of tuberculosis (54-56)

№02-2009

1. Насирова Г.Ф., к.т.н., Жукова Я.Ф., к.т.н., Федін Ф.А., к.т.н., Пашук К.В., аспірант, Насиров А.Ф., Технологічний інститут молока та м'яса УААН. Біохімічні особливості визрівання твердого сичужного сиру, виготовленого з додаванням соєвого ізоляту / G. Nasyrova, PhD (Biology), Y. Zhukova, PhD (Biology), F. Fedin, PhD, K. Pashuk, Post-graduate, A. Nasyrov. Technological Institute for Dairy and Meat. Biochemical characteristics of ripening of rennet cheese made with addition of soya isolates (39)

2. Дидух Г.В., к.т.н., ассистент кафедры пищевых технологий и ресторанного сервиса, Одесская национальная академия пищевых продуктов. Бактериофаги - путь к безопасности пищевых продуктов / G. Didukh, PhD, Lecturer, Department of Food Technology and Restaurant Business, Odessa National Academy of Food Technologies. Bacteriophages - the way to safe food (42)

3. Данчук Ю.І., к.т.н., Міністерство аграрної політики України. Дослідження методу термокислотної коагуляції білків молока в присутності полісахаридів / Y. Danchuk, PhD, Ministry for Agrarian Policy of Ukraine. The research of the method of thermal-acid coagulation of milk proteins in the presence of polysaccharides (45)

4. Шуляк Т.Л., к.т.н., доцент, Шуляк В.А., д.т.н., профессор, Коротченко Н.Ф, ассистент. Исследование реологических свойств кисломолочных продуктов функционального назначения / T. Shulyak, PhD, Associate Professor, V. Shulyak, DSc, Professor, N. Korotchenko, Assistant. The research of rheological properties of functional cultured milk products (49)

5. Рижкова Т.М., доцент Харківської державної зооветеринарної академії. Підвищення безпечності сирів, виготовлених із козиного молока / Т. Ryzhkova, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo-Veterinary. Improvement of safety of cheese made of goat milk (53)

№01-2009

1. Калинина Е.Д., аспирант, Романчук И.О., к.т.н., Минорова А.В., к.т.н., Технологический институт молока и мяса УААН. Исследование хранимоспособности молока гидролизованного сгущенного / Е. Kalinina, Post-graduate, I. Romanchuk, PhD, A. Minorova, PhD. Technological Institute for Dairy and Meat. The research on the preserving capacity of condensed hydrolyzed milk (42-43)

2. Рижкова Т. М., доцент, Харківська державна зооветеринарна академія. Дослідження порівняльних показників небілкових азотистих з'єднань коров'ячого та козиного молока / Т. Ryzhkova, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo-Veterinary. The research on the comparative characteristics of non-protein nitrous compounds of cow and goat milk (44-47)

3. Жукова Я.Ф., к.б.н., Насирова Г.Ф., к.б.н., Федін Ф.А., к.т.н., Пашук К.В., аспірант. Виявлення соєвих білків у комбінованих молочних продуктах / Y. Zhukova, PhD (Biology), G. Nasyrova, PhD (Biology), F. Fedin, PhD, K. Pashuk, post-graduate, Techological Institute for Dairy and Meat. Detection of soya protein in combined dairy products (48-50)

4. Ромоданова В.О., к т.н,. Iнститут технічної теплофізики НАН України. Термостабільність молочних сумішей у технології комбінованих продуктів / V. Romodanova, PhD, Institute of Technical Thermophysics, National Academy of Science of Ukraine. Thermostability of milk mixtures in technology of combined products (51-52)

5. Тележенко Л.Н., д.т.н., професор кафедри технології харчування і ресторанного сервісу, Одеська національна академія харчових технологій, Козонова Ю.А., асистент кафедри технології харчування і ресторанного сервісу, Одеська національна академія харчових технологій, Подорога В.І, магістр, Одеська національна академія харчових технологій. Використання бурякового соку у технології енергетичних напоїв / L. Telezhenko, DSc, Professor, Department of Food Technology and Restaurant Business, Odessa National Academy of Food Technologies, Y.Kozonova, Assistant Department of Food Technology and Restaurant Business, Odessa National Academy of Food Technologies, V.Podoroga, MSc, Department of Food Technology and Restaurant Business, Odessa National Academy of Food Technologies. The use of beetroot juice in technology of energy drinks (53-55)

№06-2008

1. Молокопой Л.О., аспірант, Дідух Н.А., к.т.н., доцент, докторант, Одеська національна академія харчових технологій. Високоефективні режими теплової обробки у виробництві твердих сичужних сирів функціонального призначення / L.Molokopoy, post-graduate, N.Didukh, Associate Professor, doctoral candidate, Odessa National Academy of Food Technologies. The high-performance thermal treatment mode in hard rennet functional cheese production (46)

2. Поліщук Г.Є., к.т.н., доцент, Вовкодав Н.І., к.ф-м.н., доцент, Рибак О.М., аспірант, Бреус Н.М., асистент, Національний університет харчових технологій. Розроблення математичних моделей для прогнозування реологічних характеристик морозива з нетрадиційними рецептурними компонентами / G. Polishchuk, PhD, Associate Professor, N. Vovkodav, PhD (Physics and Mathematics), Associate Professor, O. Rybak, post-graduate, N. Breus, assistant. National University of Food Technologies. Creation of mathematical models for prognosis of rheological characteristics of ice-cream with non-traditional components (49)

3. Шингарева Т.И., к.т.н., доцент, Глушаков М.А., аспирант, Могилевский государственный университет продовольствия. Компьютеризация расчёта рецептур белковых продуктов функционального назначения / T.Shingareva, PhD, Associate Professor, M. Glushakov, post-graduate, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department. Computerization of the calculation of the composition for functional protein products (53)

№05-2008

1. Шингарева Т.И., к.т.н., доцент, Глушаков М.А., аспирант, Скапцова Н.А., Могилевский государственный университет продовольствия. Анализ эффективности различных способов коагуляции белков молока / T.Shingareva, PhD, Associate Professor, M. Glushakov, post-graduate, N. Staptsova, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department. Analysis of effectiveness of different means of milk protein coagulation

2. Frans W.H. Kampers, BioNT, Wageningen UR. Opportunities for Better Foods with Micro- and Nanotechnologies / Франс Камперс, BioNT. Вагенінген Університет. Можливості створення кращих харчових продуктів за допомогою мікро- та нанотехнологій

3. Рожанська О.М., к.б.н, Насирова Г.Ф., к.б.н., Жукова Я.Ф., к.б.н., Пашук К.В., аспірант, Пасічнюк Є.Л., Технологічний інститут молока та м'яса УААН. Ферментування лактобактеріями молочно-соєвої суміші / O. Rozhans'ka, PhD (Biology), G. Nasyrova, PhD (Biology), Y. Zhukova, PhD (Biology), Y. Pasichnyuk. Techological Institute for Dairy and Meat. Milk-soya mixture fermentation with Lactobacteria

4. Рибак О.М., аспірант, Поліщук Г.Є, к.т.н., доцент, Янюк Т.І., к.т.н., доцент. Національний університет харчових технологій. Дослідження впливу зернових продуктів на стабілізацію структури морозива / O. Rybak, post-graduate, G. Polishchuk, PhD, Associate Professor, T. Yanyuk, PhD, National University of Food Technologies. The research of the impact of grain crops on stabilization of ice-cream

5. Кравцова О.В. аспірант, Скорченко Т.А. к.т.н., доцент. Національний університет харчових технологій. Структурно-механічні властивості кисломолочних напоїв збагачених сухими молочними продуктами скорегованого складу / O. Kravtsova, post-graduate, T. Skorchenko, PhD, Associate Professor, National University of Food Technologies. The structural-mechanical properties of cultured milk drinks enriched with dry dairy products of adjusted composition

6. Чагаровская А. С., к. т. н., Одесская национальная академия пищевых технологий. Молочное мороженое с гидролизованной лактозой / А. Сhagarovskaya, PhD, Odessa National Academy of Food Tewchnology. Molk ice-cram with hydrolyzed lactose.

№04-2008

1. Рижкова Т. М., доцент, Харківська державна зооветеринарна академія. Підвищення ефективністі мікробіологічного контролю за якістю молока і молочних продуктів за допомогою пластин / Т. Ryzhkova, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo-Veterinary. The increase of the microbiologic control effectiveness of milk and dairy products with use of the plates

2. Дідух Н.А., к.т.н., докторант кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, Одеська національна академія харчових технологій. Наукові основи використання чистих культур Bifidobacterium bifidum у виробництві ферментованих функціональних молочних продуктів / N. Didukh, PhD, Doctoral Candidate, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies. The scientific backgrounds of use of the Bifidobacterium bifidum pure cultures in production of fermented functional dairy products

3. Ересько Г.А., д.т.н., профессор, академик УААН, Гуляев-Зайцев С.С., д.т.н., профессор, член-корреспондент УААН., Кимачинский С.И., профессор, Нарижный С.А., аспирант, н.с., Технологический институт молока и мяса. Эффективное оборудование для производства технологически стойких жировых эмульсий / G. Yeresko, DSc, Prof., Academician of the UAAS, S.Gulyaev-Zaytsev, DSc, Prof., Corresponding Member of UAAS, S. Kimachinsky, Prof., S.Narizhny, Post-Graduate, Scientific worker, Techological Institute for Dairy and Meat. The effective equipment for production of technologically stable fat emulsions [PDF]

4. Рашевська Т.О. к.т.н., доцент, Українець А.І., д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України. Національний університет харчових технологій. Формування аморфно і нанокристалічної фаз в структурі вершкового масла / Т.Rashevska, PhD, Senior Lecturer, A.Ukrainets, DSc, Prof., Honoured Scholar of Science & Technique of Ukraine. National University of Food Technologies. Formation of amorphous and nano-crystal phase in structure of butter

5. Бородай С.В. к.т.н., Калмикова Г.Ф. інженер, Технологічний інститут молока та м'яса УААН. Основні фактори, що впливають на якість сирів / S. Boroday, PhD, G. Kalmykova. Techological Institute for Dairy and Meat. Major factors that impact cheese quality

6. А.Г. Храмцов, академик РАСХН, И.А.Евдокимов, д.т.н., проф., С.А. Рябцева, д.т.н., проф., А.Д.Лодыгин, к.т.н., Д.Н. Лодыгин, к.т.н., Н.М.Панова, к.т.н., О.В. Меркулова, аспирант, Северо-Кавказский государственный технический университет, Ставрополь, Южный научный центр РАН, Ростов. Функциональные кормовые добавки на основе молочной сыворотки / A. Khramtsov, Academician RASHN, I.Yevdokimov, DSc, Prof., S. Ryabtseva, DSc, Prof., A.Lodygin, PhD, D.Lodygin, PhD, N. Panova, PhD, O.Merkulova, Post-Graduate, North-Caucasian State Technical University, Stavropol, Southern Scientific Center RAS, Rostov. Whey based functional fodder additives

7. Данчук Ю.І., к.т.н., Міністерство аграрної політики України. Дослідження впливу пектину на фізико-хімічні показники кисломолочних продуктів / Y. Danchuk, PhD, Ministry of Agrarian Policy of Ukraine. The research on the impact of pectin on physicochemical parameters of cultured milk products

№03-2008

1. Дидух Н.А., к.т.н., докторант, Могилянская Н.А., аспирант, Одесская национальная академия пищевых технологий. К вопросу производства ферментированных молочных напитков диабетического назначения / N. Didukh, PhD, Senior Lecturer, N. Mogylyanska, Post Graduate, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies. On the subject of production of fermented milk drinks for use by diabetics

2. Осейко М.І., д.т.н., професор, Заслужений винахідник України, Національний університет харчових технологій. Геродієтичні продукти, БАД і геропротектори в системі КТІОЛR / M. Osejko, DSc, Prof., Honoured Inventor of Ukraine. National University of Food Technology. Gerontologic diet products, BAA and gerontologic protectors in КTIOLR system

3. Рижкова Т.М., доцент, Харківська державна зооветеринарна академія. Показники безпеки козиного молока, викладені в проекті Національного стандарту України <Молоко сировина - козине>. Технічні умови. ДСТУ : 2005 / Т. Ryzhkova, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo-Veterinary. The indicators of safety of goat milk presented in the National Standard of Ukraine "Raw goat milk. Technical Regulations DSTU: 2005"

4. Sunandan Baruah, Research Associate, Rahman Faizur Rafique, Research Associate, Joydeep Dutta, Associate Professor, Director of NANOTEC Center of Excellence, Centre of Excellence in Nanotechnology at AIT, School of Engineering & Technology, Thailand. "Nanotechnology in agriculture and food systems" / Сунандан Баруа, науковий співробітник, Рахман Файзур Рафік, науковий співробітник, Джойдіп Дутта, ассоційований профессор, директор NANOTEC Центру майстерності, Центр майстерності у нанотехнологіях при Азійському технологічному інституті, Таїланд. Нанотехнології в сільському господарстві та харчових системах

5. Гуляев-Зайцев С.С., д.т.н., проф., член-кор. УААН, Нарижный С.А., н.с., Технологічний інститут молока та м'яса УААН, Исследование процессов получения тонкодисперсных эмульсий с различными видами жировой фазы в роторно-вихревом эмульгирующем устройстве / S.Gulyaev-Zaytsev, DSc, Prof., Corresponding Member of UAAS, S.Narizhny, Post-Graduate. The research of the processes for getting fine-dispersed emulsions with different types of fatty phase in the rotary-vortex emulsification device

6. Титлов А.С., к.т.н., доцент, Одесская национальная академия пищевых технологий, Одесский национальный политехнический университет. Разработка транспортных холодильников абсорбционного типа для непрерывной холодильной цепи / A.Titlov, PhD, Odessa National Academy of Food Technologies, Odessa National Polytechnic University. The development of the transporting absorption refrigerators for continuous refrigeration network

№ 02-2008

1. Рижкова Т.М., к.т.н., доцент, Харківська державна зооветеринарна академія, "Національний стандарт України. "Молоко сировина - козине". Технічні умови. ДСТУ: 2005" / Т. Ryzhkova, PhD, Senior Lecturer, Kharkiv State Academy of Zoo_Veterinary. "The National Standard of Ukraine "Raw goat milk. Technical Regulations DSTU: 2005" (43)

2. Дідух Н.А., к.т.н., докторант, Могилянська Н.О., аспірант, кафедра технології молока та сушіння харчових продуктів, Одеська національна академія харчових технологій, Україна. Розробка режимів гомогенізації молочно_жирових сумішей для функціональних молочних напоїв діабетичного призначення / N. Didukh, PhD, Senior Lecturer, N. Mogylyanska, Post Graduate, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies, The development of the modes of homogenization of the butterfat mixtures for functional milk drinks for use by diabetics (46)

3. Мінорова А.В., к.т.н., Романчук І.О., к.т.н., Недорізанюк О.П., Технологічний інститут молока та м'яса УААН, Кучерук Д.Д., д.х.н., Інститут коллоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України, Демінералізація підсирної та кислої молочних сироваток електродіалізом / A.Minorova, PhD, I. Romanchuk, PhD, O. Nedorizanyuk, Techological Institute for Dairy and Meat, D. Kucheruk, DSc (Chemistry), Dumansky Institute for Colloid Chemistry and Chemistry of Water. Demineralization of cheese whey and milk whey by electrodialysis (49)

4. Шингарева Т.И., к.т.н., доцент, Василенко З.В., д.т.н., профессор, Красоцкий С.В., аспирант, Могилевский государственный университет продовольствия, кафедра технологии молока и молочных продуктов. Некоторые аспекты использования молокосвертывающих ферментов / T.Shingareva, PhD, reader, Z. Vasilenko, DSc, Professor, S.Krasotskiy, post-graduate, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department . Some aspects of use of milk_coagulating ferments (51)

5. Шурчкова Ю.О., д.т.н., Ромоданова В.О., к.т.н, Савчук О.М., к.б.н., Недбайло А.Є. аспірант, Інститут технічної теплофізики НАН України, Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України. Фракційний склад білків та термостійкість молока в залежності від різних способів обробки / Yu. Shurchkova, DSc, V. Romodanova, PhD, O. Savchuk, PhD (Biology), A. Nedbaylo, post_graduate, Institute of Technical Thermophysics, National Academy of Science of Ukraine. Fraction composition of proteins and thermostability of milk subject to different ways of processing (57)

6. Рашевська Т.О. к.т.н., доцент, Національний університет харчових технологій. Вплив наноструктури на мікробіологічні процеси у вершковому маслі з полісахаридами при його зберіганні /T.Rashevska, PhD, Senior Lecturer, National University of Food Technologies. The impact of nanostructure on microbiologic processes in butter with polysaccharides at its storage (60)

№ 01-2008

1. Дідух Н.А., к.т.н., доцент, докторант кафедри технології молока і сушіння харчових продуктів, Одеська національна академія харчових технологій. "Синбіотичні комплекси для виробництва ферментованих функціональних молочних продуктів з імуномодулюючими властивостями" - (продовження)/ N. Didukh, PhD, Senior Lecturer, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies, "Synbiotic Combinations for production of fermented functional dairy products with immunomodulating qualities" (continuation)

2. Mohammed Aider, Department of Food Sciences and Technology, Laval University, Quеbec (Qc), Canada, G1K 7P4, Inna Melnikova, Consulting and Development in Food Engineering, Quebec, G1X 3C9 Canada. "Milk whey peptides extraction by electromigration through porous membranes" - (continuation)/ Мохаммед Айдер, факультет харчових технологій, Університет Лаваль, Квебек, G1K 7P4, Канада, Інна Мельникова, Консалтинг та розвиток в харчовому виробництві, Квебек, G1X 3C9, Канада. "Екстрагування пептидів молочної сироватки шляхом електроміграції через пористі мембрани" - (продовження)

3. Кострицька О.О., Романчук І.О., к.т.н., Технологічний інститут молока та м'яса УААН, Атаманенко І.Д., к.х.н., Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАН. "Дослідження стану води в сирі кисломолочному" / О. Kostrytska, I. Romanchuk, PhD, Techological Institute for Dairy and Meat, I.Atamanenko, PhD (chemistry), Dumansky Institute for Colloid Chemistry and Chemistry of Water. "The research on the state of water in cultured milk cheese"

4. Майборода Е. Ю., аспирант, м.н.с, Майборода Ю. В., к.т.н., с.н.с., Технологический институт молока и мяса УААН. "Итенсификация процессов кристаллизации жировых композиций при механической обработке" / E. Mayboroda, post-graduate, Yu. Mayboroda, PhD, Techological Institute for Dairy and Meat. "Intensification of the crystallization processes in fat compositions under mechanical processing"

5. Титлов А.С., к.т.н., доцент, Завертаный В.В., к.т.н., с.н.с., Проць Р.Н., аспирант, Одесская национальная академия пищевых технологий. "Разработка холодильников для непрерывной холодильной цепи в условиях фермерских и крестьянских хозяйств Украины" / A.Titlov, PhD, V.Zavertanyj, PhD, R.Prots, post-graduate, Odessa National Academy of Food Technologies. "The development of the refrigerators for the continuous refrigeration network used under conditions of Ukrainian farms and peasants' households"

6. Рашевська Т.О. к.т.н., доцент, Національний університет харчових технологій. "Перспективність створення нанотехнологій молочних продуктів" / T.Rashevska, PhD, Senior Lecturer, National University of Food Technologies. "The perspective of development of nanotechnology for dairy products production"

№ 08-2007

1. Рашевська Т.О., к.т.н., доцент, Національний університет харчових технологій, "Дисперсність та розподіл плазми у вершковому маслі функціонального призначення з кріопорошком із бруньок чорної смородини" / T. Rashevska, PhD, Senior Lecturer, National University of Food Technologies. "Dispersion and plasma distribution in functional butter enriched by blackberry bud powder"

2. Mohammed Aider, Department of Food Sciences and Technology, Laval University, Quebec (Qc), Canada, G1K 7P4, Inna Melnikova, "Consulting and Development in Food electromigration through porous membranes" / Мохаммед Айдер, факультет харчових технологій, Університет Лаваль, Квебек, G1K 7P4, Канада, Інна Мельникова, "Консалтинг та розвиток в харчовому виробництві, Квебек, G1X 3C9, Канада. "Екстрагування пептидів молочної сироватки шляхом електроміграції через пористі мембрани"

3. Шингарева Т. И., к.т.н., доцент, Красоцкий С. В., аспирант, Могилевский государственный университет продовольствия, кафедра технологии молока и молочных продуктов. "Исследование особенностей применения заквасок прямого внесения при производстве мягкого сычужного сыра без созревания" / T.Shingareva, PhD, reader, S.Krasotskiy, post-graduate, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department, "Research of applying the ferments of direct inoculation for production of soft rennet cheese without ripening"

4. Лукіянчук Б.Я., аспірант, Поліщук Г.Є., к.т.н., Національний університет харчових технологій, Гончарук О.В, к.х.н., Інститут хімії поверхні НАНУ. "Дослідження фізико-механічних та фізичних властивостей харчових емульсій" / B. Lukiyanchuk, post-graduate, G. Polishchuk, PhD, National University of Food Technologies, O. Goncharuk, PhD, Institute for Chemistry of Surface, National Academy of Science of Ukraine. "The research of physicochemical and physical characteristics of food emulsions"

5. Дідух Н.А., к.т.н., доцент, докторант кафедри технології молока і сушіння харчових продуктів, Одеська національна академія харсових технологій, "Синбіотичні комплекси для виробництва ферментованих функціональних молочних продуктів з імуномодулюючими властивостями" / N. Didukh, PhD, Senior Lecturer, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies, "Synbiotic Combinations for production of fermented functional dairy products with immunomodulating qualities"

№ 07-2007

1. Данчук Ю.І. , к.т.н., Міністерство аграрної політики України, "Вплив соєвого білка на біологічну цінність молочних продуктів" / Yu. Danchuk, PhD, Ministry of Agrarian Policy of Ukraine, "Impact of soy-bean protein on biological value of dairy products"

2. Юкало В.Г., доктор біологічних наук, Сторож Л.А., Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя, Барська Н.М., Тернопільський комерційний коледж, "Двостадійне фракціонування казеїну гель-фільтрацією" / V. Yukalo, DSc, L. Storozh, Ternopil National Technical University, N. Bars'ka, Ternopil Commercial College, "Two-stage fractionating of casein by means of gel filtration"

3. Дидух Н.А., к.т.н., доцент, докторант кафедры технологии молока и сушки пищевых продуктов, Одесская национальная академия пищевых технологий, "Антиоксидантный комплекс для ферментированных молочных напитков геродиетического назначения" / N. Didukh, PhD, Chamber for dairy technology and food drying, Odessa National Academy of Food Technologies, "Antioxidant complex for geriatric dietary fermented milk drinks"

№ 06-2007

1. Вашека О.М., асистент, Рашевська Т.О., к.т.н., доцент, Національний університет харчових технологій. "Теплофізичні дослідження вершкового масла, збагаченого порошком моркви" / Vasheka O., Assistant, Rashevs'ka T., PhD, Senior Lecturer, National University of Food Technologies. "Thermophysical research of butter enriched with the carrot powder"

2. Калинина Е.Д., аспирант, Ересько Г.А., д.т.н., академик, Романчук И.О., к.т.н., Минорова А.В., к.т.н., Технологический институт молока и мяса УААН. "Исследование показателей активности воды и осмотического давления в сгущенном гидролизованном молоке" / Kalinina Y., Post-Graduate, Yeres'ko G., DSc, Academician, Romanchuk I., PhD, Minorova A., PhD, Techological Institute for Dairy and Meat. "The research of water activity and osmotic pressure in hydrolyzed condensed milk"

3. Згурський А.В., студент, Антонюк М.М., к.т.н., доцент, Поліщук Г.Є., к.т.н., доцент, Калініна Г.П., асистент. "Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum" / Zgurs'ky A., student, Antonyuk M., PhD, Senior Lecturer, Polishchuk G., PhD, Senior Lecturer, Kalinina G., Assistant. "Enrichment of acidofilic ice-cream with edible fiber Fibregum"

4. Гулак О.В., студент, Поліщук Г.Є., к.т.н., доцент, Калініна Г.П., асистент, Національний університет харчових технологій. "Амарантове борошно у виробництві морозива з комбінованим складом сировини" / Gulak O., student, Polishchuk G., PhD, Senior Lecturer, Kalinina G., Assistant, National University of Food Technologies. "Amaranth flour used in production of ice-cream with combined raw material composition"

5. Кравцова О.В., аспірант, Скорченко Т.А., к.т.н., доцент, Національний університет харчових технологій. "Дослідження впливу виду та дози сухих молочних продуктів на консистенцію кисломолочного напою" / Kravtsova O., Post-Graduate, Skorchenko T., PhD, Senior Lecturer, National University of Food Technologies. "The research of the impact of type and dose of dried dairy products on consistence of fermented milk drink" PDF [PDF, 400KB]

№ 05-2007

1. Павлюк Р.Ю., д.т.н, професор, ХДУХТ, Онопрійчук О.О., аспірант, НУХТ, Грек О.В., к.т.н., НУХТ, Погарська В.В., к.т.н., ХДУХТ, Лосєва С.М., ст. Викладач, ХДУХТ, "Вплив різних за видовим складом солодів на якість сиркових виробів" / R. Pavlyuk, DSc, professor, Kharkiv State University of Food Technologies, O.Onopriychuk, Post-graduate, National University of Food Technologies, O.Grek, PhD, National University of Food Technologies, V.Pogarska, PhD, Kharkiv State University of Food Technologies, S.Loseva, Senior Lecturer, Kharkiv State University of Food Technologies, "The impact of malts of different composition on cheese curds quality"

2. Рибак О.М., магістрант, Поліщук Г.Є., к.т.н., доцент, Манк В.В., д.х.н., професор, Національний університет харчових технологій, "Вивчення фізико-хімічних показників морозива з комбінованим складом сировини"/ O.Rybak, MSc, G. Polishchuk, PhD, V.Mank, DSc, National University of Food Technologies, "The research on physicochemical characteristics of ice-cream of combined compositions"

3. Нарижный С.А., магистр, аспирант отдела маслоделия, ТИММ УААН, "Влияние технологических факторов на эмульгирование жира в роторно-вихревом эмульгирующем устройстве" / S. Narizhny, MSc, Techological Institute for Dairy and Meat, "The impact of technological factors on fat emulsification in a rotary-vortex emulsification device" PDF [PDF, 380KB]

4. Mohammed Aider (1), Damien de Halleux (2) and Inna Melnikova (3) "Passive and Microwave-Assisted Thawing During Skim Milk Whey Cryoconcentration" / Мохаммед Айдер, Дам'єн де Альо, Інна Мельникова, "Пасивне та підтримуване мікрохвильовим підігрівом відтаювання в процесі кріоконцентрації сироватки збираного молока"

(1) Department of Food Sciences and Technology, Laval University, Quebec, Qc, G1K 7P4, Canada / Факультет харчових технологій, Університет Лаваль, Квебек, G1K 7P4, Канада

(2) Department of Food Engineering, Laval University, Quebec, Qc, G1K 7P4, Canada / Факультет харчових технологій, Університет Лаваль, Квебек, . G1K 7P4, Канада

(3) Consulting and Development in Food Engineering, Quebec, Qc, G1X 3C9, Canada / Консалтинг та розвиток в харочовому виробництві, Квебек, G1X 3C9, Канада

№ 04-2007

1. Жукова Я.Ф., к.б.н., Насирова Г.Ф., к.б.н., Пашук К.В., аспірант, ТІММ УААН, "Залежність біохімічного складу модельних молочно-соєвих сумішей від вмісту рослинного компоненту" / Y.Zhukova, PhD, G.Nasyrova, PhD, K.Pashuk, post-graduate, Technological Institute for Milk and Meat, Ukrainian Academy of Agrarian Science, "The biochemical structure of model milk-soybean mixtures dependence on the content of the vegetable component".

2. Музика Л.А., аспірант, Тимченко В.К., к.т.н., Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", "Загальна характеристика методів модифікації харчових жирів" / L.Muzyka, post-graduate, V.Tymchenko, PhD, National Technical University"Kharkiv Polytechnical Institute", "General characteristic of methods for modification of edible fats"

3. Петров А.Н., к.т.н., Галстян А.Г., к.т.н., Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности (ГНУ ВНИМИ), Москва (Россия), "Новые технологии и аппаратурное оформление производства сгущенных молочных консервов с сахаром" / A.Petrov, PhD, A.Galstyan, PhD, Research and Production Institute for Dairy Industry (VNIMI), Moscow (Russia), "New technologies and instrumental implementation of production of condensed milk with sugar"

№ 03-2007

1. А. Г. Галстян, к. т. н., А. Н. Петров, к. т. н., ГНУ ВНИМИ РАСХН, (Россия), Н. С. Чистовалов, ИНЭОС им. А. Н. Несмеянова РАН, (Россия), <Водоподготовка в производстве восстановленных молочных продуктов> / A.Galstyan, PhD, A.Petrov, PhD, Research and Production Institute for Dairy Industry (VNIMI), Russian Academy of Agrucultural Science, N.Chistovalov, A.N.Nesmeyanov Institute of Organoelement Compounds, Russian Academy of Sciences, "Water preparation in production of restored dairy products" (36-38)

2. Мінорова А.В., к.т.н., ТІММ УАAН, Романчук І.О., к.т.н., ТІММ УАНН, "Дослідження процесу ферментативного гідролізу лактози під час виробництва сироватки молочної гідролізованої згущеної" / A.Minorova, PhD, I.Romanchuk, PhD, Technological Institute for Milk and Meat, Ukrainian Academy of Agrarian Science, "The research of the process of fermentative hydrolysis of lactose in production of condensed hydrolyzed lactoserum" (39-41)

3. Семенихина В. Ф., д. т. н., проф., Рожкова И. В., к. т. н., Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности (ГНУ ВНИМИ), Москва (Россия), "Разработка кисломолочных продуктов различного функционального назначения" / V.Semenikhina, ScD, Professor, I.Rozhkova, PhD, All-Russian Scientific and Research Institute for Dairy Industry, Moscow, Russia, "Working out of fermented products of different functional purpose" (42-43)

4. Козонова Ю. О., аспірант, Тележенко Л. М., д. т. н., професор, Одеська Національна Академія харчових технологій, "Дослідження кінетики ферментативних реакцій при створенні функціональних напоїв" Y.Kozonova, post-graduate, L.Telezhenko, ScD, Professor, Odessa National Academy for Food Technology, "Research on kinetics of fermentative reactions in functional drinks" (44-46)

5. Шингарева Т. И., к.т.н., доцент, Красоцкий С. В., аспирант, Могилевский государственный университет продовольствия, кафедра технологии молока и молочных продуктов, <Анализ влияния различных молокосвертывающих ферментных препаратов на свойства сычужных сгустков> / T.Shingareva, PhD, reader, S.Krasotskiy, post-graduate, Mogilev State Food University, Dairy Technology and Products Department, "The analysis of impact of milk coagulable ferment preparations on characteristics of rennet clots" (47-50)

№ 02-2007

1. Мінорова А.В., к.т.н., ТIMM УААН, Романчук І.О., к.т.н., ТІММ УААН, "Розроблення технології напоїв на основі молочної гідролізованої сироватки" / А. Minorova, PhD, I.Romanchuk, PhD, "The development of technology of drinks based on the hydrolyzed lactoserum" (стор. 34-36)

2. Гуляев-Зайцев С.С., д.т.н., профессор, член-корреспондент УААН, Нарижный С.А., магистр, аспирант отдела маслоделия, ТИММ УААН, "Исследование процессов эмульгирования растительных жиров в роторно-вихревом эмульгирующем устройстве" / S.Gulyaev-Zaytsev, DSc, Prof., Corresponding Member of UAAS, S.Narizhny, Master's degree, "The research of the processes of the vegetable fat emulsification in a rotary-vortex device" (стор. 37-41) PDF [PDF, 880KB]

3. Павлюк Р.Ю., д.т.н., ХДУХТ, Грек О.В., к.т.н., НУХТ, Київ, Погарська В.В., к.т.н., ХДУХТ, Онопрійчук О.О., НУХТ, Київ, Лосєва С.М., ХДУХТ, "Технологічні аспекти внесення функціональної добавки "Прозер" у сиркові вироби" / R.Pavlyuk, DSc, O.Grek, PhD, V.Pogarska, PhD, О.Onopriychuk, S.Loseva, "The technological aspects of adding of functional additive "PROSER" to cheese curd products" (стор. 42-44)

4. Вашека О.М., асистент, Рашевська Т.О., к.т.н., доцент, ТІММ УААН, "Мікроструктура водних розчинів порошків моркви, отриманих за різними технологіями сушіння" / О.Vasheka, Assistant, T.Rashevska, PhD, "The microstructure of aqueous solutions of carrot powders made with different drying technologies" (стор. 45-49)

№ 01-2007

1. Титлов А.С., к.т.н., с.н.с., доцент, Одесская национальная академия пищевых технологий (ОНАПТ). "Разработка малых холодильных аппаратов для фермерских и крестьянских хозяйств, которые работают на возобновляемом источнике энергии", стр. 35-37.

2. Данчук Ю.І., к.т.н., Міністерство аграрної політики України. "Сучасна парадигма: коров`яче та соєве молоко", стор. 38-40.

3. Козонова Ю.О., аспірант, Тележенко Л.М., д.т.н., професор. Одеська національна академія харчових технологій. "Дослідження гідролізу крохмалю у висококалорійних напоях", стор. 41-43.

4. Калапа Т.В., здобувач, Національний технічний університет України "КПІ", "Формування складових ринку обладнання для переробки молока", стор. 44-47.

№10-2006

1. Т.В.Маляренко, ассистент, Луганский национальный аграрный университет; Т.А.Скорченко, к.т.н., доцент, Национальный университет пищевых технологий; И.Д.Атаманенко, к.х.н., с.н.с., Институт коллоидной химии воды им. А.В.Уманского, НАН. "Исследование состояния влаги комбинированного кисломолочного продукта", стор. 35-37.

2. А.Г.Храмцов, И.А.Евдокимов, О.А.Суюнчев, М.А.Жилина, А.С.Рудаков, Ч.М.Батдыев, СевКавГТУ, г.Ставрополь, Россия. "Функциональные напитки из молочной сыворотки", стор. 38-39.

3. Э.В.Овчаренко, д.б.н., М.Н.Черняева, к.б.н., Калужский филиал РГАУ МСХ им.Тимирязева. "Взаимосвязь кратности доения и секреции молока у коров", стор. 40-43.

№ 9-2006

1. Н.А.Дідух, к.т.н., доцент, доктор кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, О.П. Зайцева, магістр, аспірант кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, Одеська національна академія харчових технологій. "Використання рослинних олій у виробництві молочних геропродуктів", стор. 32-37.

2. О.О.Головаш, аспірант відділу сироробства, Технологічний інститут молока і м`яса, науковий керівник Ю.Т. Орлюк, к.т.н., завідуючий відділом сироробства. "Особливості виділення білків молока та пуд сирної сироватки", стор. 38-39.

3. О.М.Кузьмина, Д.В.Харитонов, Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности. "Использование метода измерения электрического сопротивления (импеданса) для определения общего количества микроорганизмов", стор. 40-41.

№ 8-2006

1. А.П.Чагаровский, д.т.н., профессор, А.С. Погосян, аспирант, Одесская национальная академия пищевых технологий. "Влияние ферментативного гидролиза лактозы с помощью препаратов бетта-галактозидазы на органолептические и физико-химические показатели молока", стор. 32-35.

2. Н.А.Коваленко, Одеська національна академія харчових технологій. "Карамельні барвники та нові види сировини для їх виробництва", стор. 36-39.

3. Н.І.Васильєва, н.с., О.М. Рожанська, к.б.н., Технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Біологічна цінність кисломолочного продукту для дитячого харчування", стор. 43-45.

4. Г.М.Ножечкіна, ст. викладач кафедри ТППТ Полтавської державної аграрної академії, "Вимоги до якості молока в сировиробництві та рекомендації щодо поліпшення його сиро придатності", стор. 46-49.

5. Г.М.Ножечкіна, інженер-технолог. "Особливості технології розсільного сиру Фета", стор. 50-52.

№ 7-2006

1. В.Поліщук, к.т.н., керівник молочного відділу ТОВ "Хр. Хансен Україна". "Молокозсідальні ферменти для виробництва сиру", стор. 28-32.

2. Ю.А.Шурчкова, д.т.н., Институт технической теплофизики НАН Украины. "Непрерывное растворение сухого молока", стор. 38-40.

3. Н.І.Васильєва, н.с., О.М. Рожанська, к.б.н., Технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Технологія функціонального кисломолочного продукту для дитячого харчування", стор. 41-43.

4. Памэла Руэг, доктор ветеринарной медицины, специалист по качеству молока факультета молочной промышленности университета Висконсин-Мэдисон. "Несоблюдение гигиены как фактор риска возникновения мастита у животных", стр. 44-47.

5. М.Ф.Приходько, ст. викладач, Г.П. Котенжи, доктор с.-г. наук, професор, Сумський національний аграрний університет. Г.Ф. Насирова, Я.Ф. Жукова, кандидати біологічних наук, Технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Якісний склад і технологічні властивості молока корів бурої молочної породи залежно від походження", стор. 48-50.

№ 6-2006

1. А.П.Чагаровский, д.т.н., профессор, О.А. Кручек, аспирант, Н.А. Могилянская, магистр, Т.А. Лысогор, к.т.н., доцент, Одесская национальная академия пищевых технологий. "Качество пастеризованного молока с увеличенным сроком хранения", стор. 44-46.

2. В.О.Ромоданова, к.т.н., Ю.І. Данчук, аспірант, технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Визначення складу бактеріального збагачувача у білкових молочно-соєвих продуктах", стор. 47-49.

3. Г.В.Дидух, аспирант кафедры технологии молока и сушки пищевых продуктов, Н.А. Дидух, докторант кафедры технологии молока и сушки пищевых продуктов, Одесская национальная академия пищевых технологий, С.Г. Коломийчук, научный сотрудник кафедры биохимии, Одесский институт глазных болезней и тканевой терапии им. В.П. Филатова АМН Украины, Т.В. Коломийчук, старший преподаватель кафедры физиологии животных и человека, Национальный университет им. И.И. Мечникова. "Новое направление. Медико-биологические исследования питьевого молочного напитка геродиетического назначения", (продолжение). стр. 50-52.

№ 5-2006

1. А.П.Чагаровский, д.т.н., профессор, О.А. Кручек, аспирант, Н.А. Могилянская, магистр, Т.А. Лысогор, к.т.н., доцент, Одесская национальная академия пищевых технологий. "Конкурирующая микрофлора как фактор повышения стойкости пастеризованного молока", стр. 30-34.

№ 4-2006

1. Т.И.Ильяшенко, к.т.н., З.А. Буртовая, ООО "Продсервис". "Новое в производстве фруктовых наполнителей", стр. 21-23.

2. В.П.Музика, к.в.н., заст. дир. з наукової роботи, Т.І. Стецько, к.с-г.н., зав. сектором антибіотиків ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок (м. Львів), Кьонен Йоханнес, директор "ADD FOOD Service GmbH" (Німеччина), Г.М. Ножечкіна, директор по технології ПП "ЕД ФУД Сервіс" (Україна). "Сучасні тест-системи для визначення антимікробних речовин в молоці", стор. 26-29.

3. О.П. Сачук, Е.В. Грек, Национальный университет пищевых технологий. "Технология молочного пудинга", стр. 32-33.

4. В.О.Ромоданова, к.т.н., Ю.О. Шурчкова, д.т.н., Інститут технічної теплофізики НАН України. "Вдосконалення первинної обробки молока з використанням процесів вакуумування", стор. 34-36.

5. Т.Н.Рыжкова, доцент кафедры технологии переработки, гигиены и стандартизации продуктов животноводства, к.т.н., Харьковская государственная зооветеринарная академия (Украина), Н.П. Левацкая, Институт экогигиены и токсикологии им. Л.И. Медведя. "Разработка технологии козьих сыров", стр. 37.

6. Н.А.Дідух, к.т.н., докторант кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, С.І. Вікуль, к.т.н., асистент кафедри аналітичної хімії, Одеська національна академія харчових технологій. "Використання коренів солодки голої у виробництві молочних продуктів оздоровчого призначення", стор. 38-40.

7. Я.Ф.Жукова, Г.Ф. Насирова, кандидати біологічних наук, Ю.Т. Орлюк, Ф.А. Федін, кандидати технічних наук, Технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Вплив технологічного режиму на протеолітичні процеси у твердих сирах", стор. 41-42.

8. Г.В.Дидух, аспирант кафедры технологии молока и сушки пищевых продуктов, Н.А. Дидух, докторант кафедры технологии молока и сушки пищевых продуктов, Одесская национальная академия пищевых технологий, С.Г. Коломийчук, научный сотрудник кафедры биохимии, Одесский институт глазных болезней и тканевой терапии им. В.П. Филатова АМН Украины, Т.В. Коломийчук, старший преподаватель кафедры физиологии животных и человека, Национальный университет им. И.И. Мечникова. "Новое направление. Медико-биологическое исследование питьевого молочного напитка геродиетического назначения", стр. 44-47.

№ 3-2006

1. А.П.Чагаровский, д.т.н., профессор, Одесская национальная академия пищевых технологий. "Кисломолочные продукты - тенденция рынка", стр. 16-21.

2. Т.И.Ильяшенко, к.т.н., зам. директора ООО "Продсервис", Н.Л. Звягинцева, гл. технолог ООО "Продсервис". Факторы, влияющие на качество плавленных сыров", стр. 28-31.

3. В.Поліщук, к.т.н., менеджер, інженер-технолог, ТОВ "Хр. Хансен Україна". "Сири тверді з високою температурою другого нагрівання", стор. 40-43.

4. А.С.Погосян, аспірант, Одеська національна академія харчових технологий. "До питання ферментативного гідролізу лактози за допомогою бета-галактозидази", стор. 44- 45.

5. Н.О.Коваленко, аспірант; А.П. Чагаровський, проф., д.т.н.; В. Хойновськи, проф., д.т.н., Одеська національна академія харчових технологій, Варміно-Мазурський університет. "Комплексна переробка підсирної сироватки", стор. 46-49.

№ 2-2006

1. С.Л.Невмиваний, к.т.н., технолог, ТОВ "Хр. Хансен Україна". "Виробництво кисломолочних продуктів з високою густиною", стор. 21-22.

2. П.В.Гурський, здобувач, ХНТУСГ ім. Василенка, м. Харків. "Дослідження впливу концентрації солі плавильної на упорядкованість структури пасти закусочної на основі сиру кисломолочного знежиреного, стор", стор. 32-33. 3. І.О. Романчик, к.т.н., Т.В. Рудакова, технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Технологія комбінованого молочного продукту тривалого строку зберігання", стор. 34-35.

4. А.С.Барановська, Львівська національна академія ветеринарної медицини ім. С.З. Гжицького. "Особливості дозрівання сиру", стор. 36-40.

5. В.К.Тимченко, Ю.В. Зелинская, Национальный технический университет "ХПИ", А.М. Ермоленко, В.В. Литинская, И.М. Яковлева, ГП "Харьковский региональный научно-призводственный центр стандартизации, метрологии и сертификации". "К вопросу о качестве масложировых продуктов с комбинированной жировой фазой", стр.41-43.

6. С.Г.Козлов, А.М. Попов, Кемеровский технологический институт пищевой промышленности. "Технологические аспекты переработки сыворотки в дисперсионные продукты нового поколения", стр. 44-45.

7. О.М.Якубчак, д-р ветнаук, професор, НАУ, О.М. Джміль, асистент, БДАУ. "Зміни мікрофлори сирого молока в процесі його зберігання та транспортування", стор. 46-47.

№ 1-2006

1. В.Н.Поліщук, к.т.н., інженер-технолог, ТОВ "Хр. Хансен Україна". "Культури компанії Хр. Хансен для виробництва кефіру", стор. 26-29.

2. Н.Ф.Кігель, д.т.н., О.В. Науменко, к.т.н., С.Г. Даниленко, к.т.н., Технологічний інститут молока та м`яса УААН. "Наукове забезпечення технологій виробництва заквашувальних препаратів для ферментованих молочних продуктів", стор. 34-37.

3. Т.Г.Федченко, аспірант, Т.А. Скорченко, доцент, к.т.н., А.Г. Пухляк, асистент, Національний університет харчових технологій. "Підвищення біологічної цінності діабетичних видів морозива".


 


 

© Молочна Промисловість, 1999-2009